Start Rasbeschrijving Erfelijke afwijkingen Onze honden Fokplannen Uitslagen In memoriam Fotogalerij Links


Fokplannen

Begin 2023

Als alles volgens planning verloopt wordt Floortje begin 2023 gedekt door Rumo:

 

                                                 Foto gemaakt door Cees van Hoogdalem ©  

Foto gemaakt door Judith Vrugt ©

Floortje van Balingshoek

X

Bumblebee Mountains Genre Fidéle de Rumo

 

Rumo is 2˝ jaar oud, woont in Duitsland en is eigendom van Claudia Beel.

Ik heb deze reu gekozen omdat hij een stabiele, lieve, werklustige hond is.

Zijn baasje Claudia beschrijft hem als volgt: Rumo is een sterke en atletische kortharige collie. Hij woont in Duitsland met zijn jongere korthaar broertje (Ole) en zijn menselijke gezin van vier.

Rumo is rustig en evenwichtig, zeer mensgericht en vertoont geen jachtinstinct. Hij is open en vriendelijk met nieuwe ontmoetingen met dieren en mensen. Met kinderen is hij erg geduldig en vriendelijk. Rumo houdt van leren en werken. Hij slaagde op 2-jarige leeftijd voor de proef met gezelschapshonden met onderdeel verkeersveiligheid (VZH). Op het hondentrainingsterrein is hij enthousiast over zowel gehoorzaamheid als behendigheid. Momenteel traint hij rally-O.

Na de training speelt Rumo graag met Ole of met andere honden (van elk formaat) en begint de race, in collie-stijl.

Daarnaast is het een erg mooie, goed gebouwde hond. Hij haalt uitstekende resultaten op shows en is Duits Jeugdkampioen (Club en VDH), Deens-, Luxemburgs- en Nederlands kampioen.

Uit deze combinatie zullen sable en tricolour pups geboren worden, vrij van erfelijke afwijkingen (mogelijk genetisch drager van MDR1).

 

Foto gemaakt door Leonie Bathow

 

 

Bent u op zoek naar een goede fokker, hanteer dan de puppy-checklist.

Voor verwachte / beschikbare honden kunt u kijken op de site van de Smooth Collie Friends of de Smooth Collie Database (Europa).        


Mensen die interesse hebben in een korthaar pup kunnen zich geheel vrijblijvend op de lijst laten plaatsen. Wij ontvangen graag zoveel mogelijk informatie over de thuissituatie (kinderen, andere huisdieren, e.d.) en willen graag al uw vragen beantwoorden. U kunt een afspraak maken om kennis te maken met ons en onze honden. Wij wonen in Schagen, Noord - Holland.

De mensen op de lijst worden op de hoogte gehouden van het verloop van de zwangerschap en de naderende bevalling. Na de bevalling nemen wij contact op om een afspraak te maken voor een eerste bezoek aan moeder en pups.

Indien u interesse heeft kunt contact opnemen:

of bel: 06 - 539 207 24

   
         
   

 
Copyright © 2018 Korthaarcollies van Balingshoek
Laatst bijgewerkt: 20 januari 2023