Start Rasbeschrijving Erfelijke afwijkingen Onze honden Hoe het begon 1e Nest A-nest B-nest C-nest D-nest E-nest F-nest Beschikbaar Fokplannen Uitslagen In memoriam Fotogalerij Links


Beschikbaar

Freek is een lieve, gevoelige korthaar collie reu van 2 jaar oud, die momenteel verblijft bij Stichting Animal's Faith (in Maastricht). Na de nodige training zal hij beschikbaar komen voor herplaatsing.

Freek woonde in een druk gezin met kinderen en regelmatig mensen over de vloer. Door een opstapeling van stress is hij “overspannen” geraakt en uiteindelijk uitgevallen. Ik heb hem begin september opgehaald bij zijn vorige eigenaar nadat hij één van de kinderen had gegrepen. Freek is voor 95% een normale lieve hond, in de andere 5% viel hij (voor mij soms onverwachts) uit. Dit gebeurde in huis bij bepaalde geluiden en op straat naar grotere honden, met name ongecastreerde reuen. Aangelijnd aan elkaar laten snuffelen (ook al kwispelde hij) leidde tot uitvallen, als er wat afstand bewaard werd bleef het bij trekken en soms blaffen. Daarnaast hapte hij als hij iets niet vertrouwde (b.v. als mijn man hem bij de halsband pakte om hem mee te nemen, af wilde drogen of poten optilde).

Freek is door een dierenarts onderzocht (ook bloedonderzoek van suiker en schildklierwaarden) en daarbij is geen oorzaak ontdekt. Doordat Freek voor 95% echt een superlieve hond is, verwacht ik dat die andere 5% eruit getraind kan worden en dat met de nodige rust al veel opgelost zal worden. Freek kan prima alleen zijn en is lief voor katten.

Freek    van Balingshoek

 

     

foto van Miranda Hamstra.

 

foto van Miranda Hamstra.


Indien u interesse heeft kunt contact opnemen met Stichting Animal's Faith: telefoon 043-204 30 12

 
Copyright © 2015 Korthaarcollies van Balingshoek
Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2017